Rover mag vier jaar brommen

Ivanildo D. is door kantonrechter Danielle Karamatali veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Ivanildo heeft tezamen en in vereniging met zijn comparant Marcello goederen, toebehorende aan Rambaran R., middels geweld weggenomen. Het slachtoffer was in de nacht van 26 juni 2013 alleen met haar 85-jarige schoonmoeder thuis. Omstreeks 22.00 uur in de avond besloten zij naar bed te gaan toen zij vanuit de kamer een gestommel in de keuken hoorden. Het slachtoffer Rambaran ging op het geluid af en werd door de verdachte Ivanildo vastgegrepen en naar de slaapkamer gesleurd. Onder bedreiging moest zij al haar waardevolle goederen afstaan. De verdachten waren gewapend met een dolkmes.
Het slachtoffer begon op gegeven moment te schreeuwen en de schoonmoeder probeerde haar te hulp te schieten. Zij werd door de comparant in een andere kamer geduwd. De verdachten waren die bewuste avond stomdronken toen zij over de Cassialaan liepen. Onderweg kwam Ivanildo met het idee om in een woning in te breken. Hiervoor hadden zij een wapen nodig. Zij gingen daarom eerst samen naar de woning van Marcello om een dolkmes te halen. Vervolgens kozen zij een woning uit om in te breken. Ivanildo trapte de deur van de woning van Rambaran open. Toen hij de huiseigenaar op de trap zag, rende hij gelijk op haar af en drukte vervolgens het dolkmes op de keel van het slachtoffer. Ivanildo greep de vrouw met zijn rechterhand vast, sleepte haar naar de slaapkamer en gooide haar vervolgens op de vloer. Zij werd onder bedreiging gesommeerd om geld en sieraden af te staan.
De rovers waren na hun verfoeilijke daad via de achterdeur van de woning gevlucht. Ivanildo had bij de aanhouding iemand anders als zijn comparant aangewezen. Gelukkig was die persoon al eerder voor een ander strafbaar feit opgesloten. Volgens de magistraat is het niet goed te keuren dat de verdachte Ivanildo een andere naam opgeeft om de politie te misleiden. Zij hoopt dat de verdachte iets leert uit de straf die hij moet uitzitten. De kantonrechter vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!