Amerikaans legerpersoneel draait trainingsoefening met Surinaams leger

Vijf Amerikaanse adviseurs van de gevechtseenheid zijn in februari gezonden naar Suriname voor het uitvoeren van kleine specifieke opleidingen met het Surinaamse leger. Deze gevechtseenheid stond onder leiding van kapitein Christopher Hudson en sergeant majoor Joseph Hissong. Van Surinaamse zijde werd het team ondersteund door de sergeanten eerste klasse Ronald Burke, Jason Harrison en James Weaver. Zij fungeerden als adviseurs en trainers tijdens deze 12-daagse training. Gedurende de voorbereidingsperiode in de maand december hadden de leden van het Amerikaans legerteam samen met het Surinaams legerpersoneel het lesprogramma voor de oefening in elkaar gezet.
De training was gebaseerd op niveautechnieken en werd afgesloten met een pelotonveldtraining. Het voornaamste doel van de training was het vormen van leiders van kleine eenheden ter versterking van het onderofficierenkorps van het Surinaamse leger.
Het Amerikaanse trainingsteam heeft zich volledig (fulltime) ingezet om samen met de Surinaamse gegadigden een goede verstandhouding op te bouwen. Niet alleen de training was belangrijk. Door samen te werken kregen de Amerikanen een goed beeld van het leven van de Surinaamse studenten. De training begon op maandag 10 februari 2014 met een formele ceremonie waarbij ook vooraanstaande leden van het Surinaamse leger aanwezig waren zoals bijvoorbeeld sergeant- majoor Radj Chaitsing en Hendrik Ronodimedjo. Ook waren aanwezig de gevechtseenheden en vertegenwoordigers van de Surinaamse regering. De Amerikaanse ploeg begon de training met cursussen over kleine eenheidstechnieken, troepleidingprocedures, tactische veldzorg en kaartlezen. De studenten maakten goede vorderingen in de eerste week en vervolgden alzo met gemak de oefeningen van de ploeg in de tweede week.
Er was een formele prijsuitreiking op vrijdag 21 februari, direct na de ploegoefeningen. Het Amerikaanse team van de gevechtseenheden prees alle studenten voor hun inzet en de bereikte resultaten.

error: Kopiëren mag niet!