Valies hoopt dat Peneux zal werken aan specifieke eigenschappen

Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), geeft Robert Peneux, de nieuwe directeur op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, toch het voordeel van de twijfel. ‘Wel moet de directeur zonder meer gaan werken aan een aantal specifieke eigenschappen, die nodig zijn om een goede functionaris te zijn, moet ik in alle eerlijkheid ook zeggen’, zegt Valies.
De laatste twee jaren hebben Valies en Peneux een goede samenwerking gehad in de Commissie Herstructurering van het Imeao. ‘Tot het moment van zijn aanstelling was er een goede samenwerking en we hebben zelf goed werk kunnen verzetten’, zegt de bondsvoorzitter. Gezien zijn niveau en bagage denkt Valies wel dat Peneux een goede job zal verrichten op het ministerie. De bond hoopt wel dat hij als directeur correct zal zijn naar zijn medewerkers toe en mensen op de juiste toon zal aanspreken. In het verleden toen het ministerie onder leiding was van Raymond Sapoen, zou Peneux worden aangesteld als hoofd van het Bureau Voortgezet Onderwijs. De BvL had toen geprotesteerd tegen deze beleidsmaatregel. De benoeming ging toen niet door.
Valies heeft ook minder goede periodes gekend met de kersverse directeur, maar refererend naar de afgelopen twee jaar is Valies positief ingesteld. De bondsvoorzitter verwacht dat de nodige aanpassingen in het onderwijs nu een feit zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!