Kinderen uit tehuizen beleven educatiedag in dierentuin

Kinderen uit tehuizen wordt educatie dag in dierentuin aangebodenLKinderen een dag bezorgen die ze nooit meer zullen vergeten, dat is het doel van Stichting Kelly en Shelly. In de dierentuin mochten zaterdag kinderen van Huize Campagne, Stichting Claudia A en Stichting Matoekoe genieten van een dag met de dieren. De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo, was daarbij ook aanwezig. De kinderen uit de tehuizen hebben ook deelgenomen aan een workshop over dieren. De dag is in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting gehouden.
Stichting Kelly en Shelly is een stichting die vanuit Nederland en Suriname opereert. Hille Starke, voorzitter van de stichting, zegt vaak scholen, weeshuizen en kinderen met een beperking te sponsoren. De bedoeling van de dag is om educatief met de kinderen bezig te zijn en ze spelenderwijs te leren hoe met dieren om te gaan. Volgens Starke zijn Surinaamse kinderen niet zo gehecht aan dieren.
Amafo vertelde aan de kinderen dat ze een hele belangrijke groep zijn voor de overheid. De overheid moet daarom ook ervoor zorgen dat hun rechten worden nageleefd. Zo hebben de kinderen recht op onderwijs en vrije gezondheidzorg. Rest nog voor de kinderen om hun best op school te doen. De minister vroeg ook aan de kinderen om zuinig om te gaan met het milieu.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!