Jeugdparlementsleden blijven betrokken in de politiek

2krantOndanks het feit dat de master of ceremonie (mc) voor de avond, Guno Ravenberg, het publiek van ‘Tamenga prisieri dei’ verzekerde dat het niet om een NDP aangelegenheid ging, maar een aangelegenheid waar de president onder andere op bezoek was, was aan de vele vlaggen in de straat en aan de paars witte bekleding van het podium te merken dat de prisieri dei een politiek dan wel NDP tintje had. Uit de toespraak van NDP-jongerenleider Faisel Abdoelgafoer, die tevens UNMDG- jeugdambassadeur is, bleek wederom dat jeugdparlementsleden onder andere nog steeds openlijk betrokken zijn in de politiek. Abdoelgafoer liet zich omringen door jongeren, waarvan met zekerheid gezegd kan worden dat enkelen ook zitting hebben in het Jeugdparlement. De jongeren hadden een T-shirt aan met het opschrift ‘Revo’. De vorige voorzitter van het Jeugdparlement, Derryl Boetoe, alsook het ministerie van Sport en Jeugdzaken hebben hun bezorgdheid hierover reeds uitgesproken. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken overwoog zelfs in 2012 om de betrokkenheid van jeugdparlementariërs bij de politiek wettelijk te verbieden.
Abdoelgafoer tevreden met regering Bouterse
Abdoelgafoer ging tijdens de prisieri dei uitvoerig in op hetgeen de regering de afgelopen drie en een half jaar heeft gedaan voor de jeugd. Volgens de UNMDG- jeugdambassadeur is het schoolgeld voor de kinderen, tot de middelbare school, afgeschaft. De regering heeft ervoor gezorgd dat kinderen tussen 0 en 16 jaar middels de BZSR- verzekering gratis verzekerd zijn en kunnen genieten van vrije geneeskundige behandeling. Verder prees hij ook de naschoolse opvang. Verder is de Kinderbijslag gegaan van SRD 3 naar SRD 30, hetgeen een stap in de goede richting is, volgens Abdoelgafoer. Hij zei verder dat president Bouterse hem heeft beloofd dat er voor de verkiezingen van 2015 een nieuw gebouw voor het Nationaal Jeugdparlement komt.

error: Kopiëren mag niet!