Seedorf beschuldigt Coats van diefstal

In het secretariaat van de bond van het Korps Brandweer Suriname zijn er spullen ontvreemd. Het gaat onder andere om een pc en een tv. Volgens John Seedorf, ‘voorzitter’ bij de bond van KBS, zijn de spullen ontvreemd door ‘Ulrich Coats en consorten’. Seedorf heeft besloten de politie in te schakelen. ‘Laat Coats nu verklaren waarom hij spullen van de overheid heeft vernietigd’, zegt Seedorf.
Afgelopen zaterdag hebben ongeveer tien leden van het KBS zich begeven naar het secretariaat van de bond van de brandweer die volgens hun maandenlang onbemand is gebleven. Hiermee willen de leden dat er een oplossing in de zaak komt, wat betreft de kwestie van twee besturen. Myrthel Simson, brandweervrouw, is van mening dat het nu hoog tijd is dat de leiding van de brandweer ingrijpt.
Coats vertelt aan Dagblad Suriname dat hij een melding kreeg dat de leden zich hebben begeven naar het secretariaat uit ontevredenheid. Met enkele leden van het pas gekozen bestuur sprak hij deze KBS’ers toe. Er is direct een inventaris gemaakt en ondertekend door de 10 leden.
Volgens Coats ziet het secretariaat er verlaten en verwaarloosd uit. Ook worden er rijlessen verzorgd, wat daar niet thuishoort. Coats geeft aan dat er spullen zijn ontvreemd uit het secretariaat. Volgens hem moet Seedorf wel weten waar die spullen zijn. Coats zegt intussen al een nieuw slot voor het secretariaat te hebben geplaatst. Het bestuur onder leiding van Clifton Pahalwankhan zal de locatie schoonmaken en elke dinsdag en donderdag zullen er spreekuren komen.
Volgens brandweerman Mahatam en Diko heeft Seedorf geen draagvlak meer. Als er vergaderingen worden uitgeschreven, verschijnt er niemand. Zo zouden zelfs bestuurleden hem de rug hebben toegekeerd met uitzondering van Murwien Leeflang en John Nasibdar, vertellen de KBS-leden.
Bij de bond bij KBS zijn er twee groepen die menen het rechtmatige bestuur te zijn. Een bestuur staat onder leiding van John Seedorf en het andere onder Clifton Pahalwankhan. Vorig jaar werd het bestuur Seedorf afgezet na 24 jaar als voorzitter door een interim bestuur. Het interim bestuur heeft nieuwe verkiezingen uitgeschreven waar Clifton Pahalwankhan als voorzitter uit de bus kwam. Volgens Seedorf is hij de rechtmatige voorzitter, omdat de statuten niet praat over interim bestuur. Dus zou het interim bestuur niet bevoegd zijn bestuursverkiezingen uit te schrijven.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!