OS Skroetjieweg slagbalkampioen van Nickerie

1 OS SkoertjieDe OS Skroetjieweg is slagbalkampioen geworden van Nickerie. Op 6 februari heeft de school gespeeld tegen de OS Kisoensingh met een score van 73-32 en met de OS Laigsingh met een score van 59-52. Daarna heeft de groep op 12 februari 2014gespeeld tegen OS Zeedijk en OS Laigsingh, waarbij ze beide wedstrijden heeft gewonnen. Op 18 februari is er weer gespeeld tegen de Calenderschool van Saramacca met een score van 59-52. In totaal heeft de OS Skroetjieweg 5 wedstrijden gewonnen. Op 27 februari aanstaande zal de groep de school in Paramaribo vertegenwoordigen voor landelijk kampioenschap. In 2011 was de U13 dames van de school voetbalkampioen geworden van Nickerie en landelijk semikampioen.
Volgens de LO-leerkracht van de school, Rafida Nasrullah, is deze prestatie gelukt dankzij de volledige inzet van de leerlingen. Zij vertelt dat de naschoolse opvang een wezenlijke bijdrage hieraan levert. Dagelijks laat zij de leerlingen sporten. Volgens haar heeft de school voor dit schooljaar in totaal 3 onderdelen op schema staan. De eerste ronde stond atletiek op schema, waarbij de U13 jongens en de U9 meisjes van de school kampioen zijn geworden. Deze groep moest de school gaan vertegenwoordigen tijdens de finalewedstrijden in Paramaribo, maar vanwege het tekort aan financiën konden de leerlingen niet afreizen. Voor de tweede ronde stond slagbal op schema en ook hiervan is de school kampioen geworden van Nickerie. Voor de derde ronde staat volleybal gepland. Volgens schoolhoofd Sharita Ramdas is de sportorganisatie van het Minov de motor achter dit alles. De kosten moeten wel gedekt worden door de school zelf. De school heeft tot nu toe een bus beschikbaar gekregen van de penitentiaire inrichting Hazard om op 27 februari af te reizen. Volgens Nasrullah zal de school uit eigen middelen zorgen voor voeding.

error: Kopiëren mag niet!