Koperdieven mogen 18 maanden brommen

De verdachten, Kasmad Kasmadi, Diego Nelom en Calvin Riedewald, hebben van kantonrechter Marie Mettendaf een gevangenisstraf van 18 maanden gekregen. De vierde verdachte, Fabian Strijdhaftig, is ontslagen van alle rechtsvervolging. Hij was eerder al in voorlopige vrijheid gesteld. Aan deze verdachten werd verweten dat zij tezamen en in vereniging waardevolle spullen, waaronder een onbekend aantal haspels koperdraad, een cirkelzaag en een compressor van een loods hebben weggenomen. De stiefzoon van Kasmad, die werkzaam was bij de loods, had op de vorige zitting verklaard dat Kasmad en Diego een afspraak hadden gemaakt om de haspels koper op 30 juni 2013 mee te nemen. Kasmad had bij de aanhouding uiteindelijk toegegeven dat hij inderdaad het feit had gepleegd. Hij moest op de uitkijk staan en stond die avond constant in contact met Diego.
Calvin had samen met zijn arbeider Strijdhaftig als chauffeur gefunctioneerd. Hij werd door Diego gevraagd om de gestolen spullen te vervoeren. Het was bij Calvin bekend dat de anderen gepland hadden om de haspels koper mee te nemen. Voor zijn geleverde diensten mocht Calvin 700 kg koper, 2 accu’s en een compressor, met een totale waarde van Euro 10.000, van de buit behouden. De magistraat vond dat het duidelijk was dat Calvin betrokken was bij het strafbaar feit, aangezien hij een deel van de buit mocht nemen. Strijdhaftig werd ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat hij in dienst was van Calvin en hierdoor in opdracht van Calvin had gehandeld. Het strafbaar feit kon hem dus niet verweten worden. De magistraat heeft in haar vonnis aangegeven dat het voertuig van Calvin niet verbeurdverklaard moet worden. Zij gaf aan de verdachte te kennen dat hij zo na het uitzitten van zijn straf op eerlijk wijze zijn brood kan verdienen. Zij vonniste conform de eis van het Openbaar Ministerie.
FR

error: Kopiëren mag niet!