Inspecteur Djamat: ‘Gewest Saramacca is een beheersbaar district’

‘Met inachtneming van het korpsbeleid is het streven in het gewest Saramacca om de criminaliteit beheersbaar te houden en eigenrichting te voorkomen. Voor het beheersbaar houden van de criminaliteit is mijn opdracht aan de medewerkers onder andere surveillance, snelheidscontrole en in voorkomende gevallen worden bestuurders van motorrijtuigen onderworpen aan een blaastest. Bij aangifte waarvan de dader(s) bekend zijn, worden die opgespoord ter voorgeleiding en indien de dader(s) onbekend zijn, wordt er gewerkt aan het zichtbaar maken van de dader(s), zo ook bij drugsinvallen’, zegt de gewestelijk politiecommandant Jerry Djamat in een interview aan Dagblad Suriname. Ter voorkoming van eigenrichting is zijn opdracht bij (dieven) meldingen om zo snel mogelijk de plaatsdelict te bereiken. De politie kan niet op elke hoek of straat aanwezig zijn, dus is de korte aanrijtijd belangrijk.
De politie van het ressort Calcutta heeft in de maand januari 2014 reeds 20 rijbewijzen ingevorderd van bestuurders van motorrijtuigen, die de toegestane maximumsnelheid hebben overgeschreven. Tevens is er een bedrag van SRD 6.535 aan boetegelden geïnd, terwijl in de maand februari tot heden al 7 rijbewijzen zijn ingevorderd, waarvan 4 in het ressort Calcutta en 3 in Jarikaba.
In de tweede en de derde week van de maand januari 2013 werden in het ressort Groningen 5 verdachten ter zake woninginbraken in verzekering gesteld. In de maand januari heeft het ressort Calcutta ook klaarheid gebracht in een diefstal van waardevolle goederen in samenwerking met de recherche van Wanica. Het ressort Jarikaba heeft een aantal verdachten ter zake huiselijk geweld of bedreiging in verzekering gesteld. In februari heeft ressort Groningen een drugsinval gepleegd, waarbij 4 verdachten in verzekering werden gesteld en een hoeveelheid drugs in beslag werd genomen.
‘Blijkens de statistieken is de criminaliteit beheersbaar in het gewest Saramacca, geen berovingen of overvallen en zedendelicten. Wel gevallen van bedreiging, mishandeling, stroperij en huiselijk geweld en in de maand januari 5 (kleine) woninginbraken. De gemeenschap van het gewest Saramacca mag op de politie vertrouwen dat voor hun veiligheid dag en nacht wordt gewerkt. Echter is het belangrijk dat elke informatie, die klaarheid kan brengen in een zaak, bij de politie doorgegeven kan worden’, aldus Djamat. De gpk is te allen tijde bereikbaar voor het publiek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!