Wat doet Ashwin Adhin?

Sinds de ontheffing van Kenneth Biervliet op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling deden geruchten de ronde dat Robert Peneux de scepter daar zou zwaaien. Dat wist minister Ashwin Adhin, de belangrijkste man op het ministerie, ook zeker.
Toch hield het ministerie voet bij stuk bij het volk dat er nog geen nieuwe kandidaten zijn voor de functie. Terwijl Peneux met de brede kant van zijn mond aan vertrouwelingen had verteld de nieuwe directeur te worden, dat wel nog voor de ontheffing van Biervliet. De ex-directeur zou niet slagvaardig genoeg zijn voor de functie. Biervliet nam ook pas vier maanden waar in de functie. Grappig dat Peneux aan een ander medium vertelt, verrast te zijn met de functie en dacht voor altijd beleidsadviseur te zullen zijn op het ministerie. Voorheen was Grace Malm-Lackin op de schopstoel van het ministerie. Zij hield het anderhalf jaar vol. In het vierde jaar van deze regering is Ashwin Adhin de derde persoon die de hoogste functie daar mag bekleden.
Van Juan Pawiroredjo, de hoofdvoorlichter op het ministerie, en die ook pas is aangesteld nadat zijn voorganger Sheila Mijnals werd bedankt, werd vorige week vernomen dat er al enkele kandidaten zijn voor deze functie.
Peneux, de aanstaande directeur, gaf Dagblad Suriname te kennen dat er afgelopen woensdag een persconferentie belegd zou worden. De persconferentie waar het ministerie de samenleving onder andere duidelijkheid zou geven over de directeurspost, is echter nooit gekomen. Vanuit het ministerie is er ook nooit een uitnodiging gekomen voor die woensdag. ‘Wie heeft jullie gezegd dat er woensdag een persconferentie is, ik heb niemand uitgenodigd’, waren de woorden van Pawiroredjo.
Donderdagochtend werd de pers uitgenodigd voor de installatie van de nieuwe directeur op vrijdag en enkele uren daarna werd de uitnodiging ingetrokken. In de brief wordt niet aangegeven wat de reden is van de intrekking van de uitnodiging. Dat geeft aan dat de voorbereidingen op ons grootste ministerie niet af zijn of dat de formalisering van de benoeming nog niet af is. Vanuit bronnen van de Raad van Ministers verneemt Dagblad Suriname dat de benoeming van Peneux al door de Onderraad voor Personele Aangelegenheden is goedgekeurd. Mogelijk dat de missive nog niet af is.
Bij de begrotingen van het Minov hoeft Adhin geen goedkeuring te verwachten van de PL-parlementariërs, is al meerdere malen aangegeven door de PL. De PL uit op die manier nog eens zijn afkeuring over het depolitiseringbeleid van Adhin. De huidige minister van Minov heeft twee partijleden van de PL uit hun functie ontheven.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!