Waaldijk langer directeur Staatsolie

Waaldijk langer directeur StaatsolieMarc Waaldijk mag langer aanzitten als directeur van de Surinaamse oliemaatschappij Staatsolie. Zijn contract is verlengd tot eind september 2014. Zijn contract zou vervallen op 28 februari 2014. Dit heeft de Algemene Aandeelhoudersvergadering heeft dit besloten. De voornaamste reden om Waaldijk te behouden was de lopende megaprojecten binnen de maatschappij. Naast Waaldijk zullen de contracten van nog 2 directieleden expireren, te weten van Glenn Sairras, Director Production & Development, en die van Iwan Poerschke, Director Finance. Van Sairras vervalt op 28 februari 2014 wordt niet verlengd; hij wordt vervangen door Wim Dwarkasing, de waarnemend Director Explorations & Petroleum Contracts. Poerschke, wiens contract eind maart 2014 vervalt, mag aanzitten tot eind december. Per 1 januari 2015 zal zijn plaats ingenomen worden door Agnes Moensi-Sokowikromo. Zij is nu de tweede persoon op de financiele afdeling. Haar benoeming is nu al goedgekeurd door de aandeelhouder, de staat Suriname. Sairras wordt bedankt voor zijn gewezen diensten. Wie de opvolger van Waaldijk wordt, zal de aandeelhouder op korte termijn bekendmaken. Op dit moment lopen bij Staatsolie heel wat projecten. Zo is de bekend de megamiljoenenproject van de uitbreiding van de raffinaderij te Tout Lui Faut, die in oktober 2014 opgestart moet worden. Verder het ethanolproject te Wageningen, afronding van de tweede internationale lening, voorbereiding en uitgifte van de tweede obligatielening en de herinrichting van de topstructuur.

error: Kopiëren mag niet!