Recidivist veroordeeld tot twaalf maanden

Mukesh M. is door kantonrechter Albert Ramnewash veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden. Ook heeft de magistraat psychologische begeleiding meegenomen in zijn vonnis. Mukesh heeft in de nacht van 2 november 2013 twee accu’s uit de woning van Relyveld weggenomen. Op de camerabeelden is te zien hoe de verdachte de accu’s weghaalt. Op 5 november heeft hij ook nog gepoogd om een gascilinder van het erf van Bandhoe weg te nemen. Bandhoe was in zijn woning toen hij honden hoorde blaffen. Toen hij buiten aankwam, vertelde zijn buurman dat hij een dief op het erf gezien had.
De verdachte had na ontdekt te zijn door de buurman, de gascilinder op het erf gelaten en de benen genomen. Op 5 november heeft hij ook nog gepoogd om vier dozen alcoholische dranken uit de magazijnruimte van een winkel mee te nemen. Een politie surveillance ontdekte dat het opslagruimte van de winkel open was. De dienstdoende politieambtenaren vonden vier dozen alcoholische dranken, die voor de winkel waren achtergelaten. De verdachte verzocht de kantonrechter om hem nog een kans te geven, omdat zijn vrouw en kinderen afhankelijk zijn van hem. ‘Mijn vrouw en kinderen pinaren’, zei de verdachte. Muskesh is vanaf 1991 meerdere malen veroordeeld.
De openbare aanklager, Reshna Jhinkoe, gaf aan dat de verdachte steeds ontkend heeft dat hij de strafbare feiten heeft gepleegd. Nadat de verdachte flink aan de tand gevoeld werd, gaf hij uiteindelijk wel toe. Woninginbraken en diefstallen moeten volgens de openbare aanklager als ernstige feiten beschouwd worden. ‘Mensen kunnen niet afblijven van andermans bezit’, zei Jhinkoe. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte vaker de kans van haar gehad om iets goeds van zijn leven te maken, desondanks heeft hij de kansen niet benut. Zij eiste een gevangenisstraf van achttien maanden.
FR

error: Kopiëren mag niet!