Openbaar Ministerie eist vrijspraak voor roofverdachte

De openbare aanklager, Astrid Niamat, heeft vrijspraak geëist tegen de roofverdachte Vincent M. Volgens de officier van justitie was er weinig bewijs tegen deze verdachte. Zijn comparant Kevin M. was niet zo gelukkig. Tegen hem kwam het Openbaar Ministerie met een eis van vijf jaar. Indien kantonrechter Sieglien Wijnhard met het strafvoorstel meegaat, moet het vuistvuurwapen, dat door Kevin bij de roofoverval was gebruikt, verbeurd verklaard worden. Aan Kevin wordt verweten dat hij tezamen en in vereniging met Vincent en nog een andere comparant een roofoverval heeft gepleegd op de werkplek van Simone B. De verdachte Kevin had een vuistvuurwapen bij zich. Tijdens de roofoverval werd het slachtoffer samen met haar collega’s gekneveld en onder schot gehouden en de slachtoffers werden onder bedreiging gesommeerd om al hun bezittingen af te staan.
Simone was niet van plan om haar bezittingen zomaar af te staan. Zij besloot om het wapen van Kevin afhandig te maken. Hierdoor raakte zij in een worsteling met hem, waardoor zij in staat was het masker van de verdachte weg te trekken. Zij had de verdachte Kevin positief kunnen herkennen. Alle drie verdachten renden na hun snode daad weg. Zij stapten in een voertuig van het merk Nissan Liberty en reden met volle vaart weg. Bij de vlucht raakte het voertuig van de rovers betrokken bij een aanrijding. Alle inzittenden van de vluchtauto raakten hierdoor zwaar gewond. De verdachte Vincent, die ook zware letsels had opgelopen, ontkende dat de verwondingen het gevolg waren van de aanrijding. Hij gaf aan dat hij de verwondingen bij een eerdere ruzie had opgelopen toen hij een stoel op een dame probeerde te gooien. Uit nader onderzoek bleek dat het voertuig gehuurd was. Op 20 maart mag de raadsman van de verdachten zijn pleidooi houden.
FR

error: Kopiëren mag niet!