Bewoners Henarpolder dreigen met acties

Arts Shradhanand Manna
Arts Shradhanand Manna
De bewoners van Henarpolder blijven pleiten voor het terugkeren van dokter S. Manna. Ruim 900 bewoners hebben een protestbrief ondertekend die zij hebben gericht aan de directeur en het bestuur van Regionale Gezondheidsdienst in Paramaribo en districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie. De arts was reeds vanaf begin februari op non actief gesteld voor 2 weken, maar toen hij op maandag jongstleden weer op zijn poli kwam, werd hij gebeld door RGD in Paramaribo om de poli te verlaten. De arts is vanaf die dag geschorst voor een week. De bewoners hebben in hun brief aangegeven dat als de arts maandag aanstaande niet terugkeert op zijn poli, zij dan zullen overgaan tot acties.
Enkele groepsleden hebben aangegeven dat zij onder andere over zullen gaan tot het barricaderen van de Henarbrug. Zij willen weten waarom de arts op non actief gesteld is en is geschorst, want volgens hen zou de arts altijd correct gehandeld hebben tegen zijn patiënten. Ook zijn zij van mening dat de Cubaanse arts, die momenteel beschikbaar is op de poli van Manna, moet wegblijven, omdat zij niet kunnen communiceren met hem. Zij zijn van mening dat Manna ruim 20 jaar hun vertrouwde huisarts is. Vrijdagmiddag zal deze groep bijeenkomen om te beslissen welke acties zij zullen ondernemen, in geval dokter Manna aanstaande maandag niet op zijn poli komt.

error: Kopiëren mag niet!