‘Wie SRD 900 kan missen, heeft stroom’

Een klein gedeelte van de 103 huishoudens van het nieuwe project te Leiding 10A heeft inmiddels stroom. Maar nog niet iedereen. Dat komt volgens één van hen, die anoniem wenst te blijven, door de hoge kosten.
Leven komt langzaam op gang
“Veel mensen zitten nog met een dubbele huur, of ze hebben kinderen. Het kost namelijk bijna SRD 900 om een nieuwe aansluiting van de EBS te krijgen. Ik moet wel zeggen dat het daarna best wel snel gaat. Ik heb het betaald en een paar dagen later had ik stroom. En de mensen die dat ook hebben gedaan, bij hen zie je dat ze lampen ophangen en dergelijke. Het zijn er niet veel.” Het leven in de nieuwe wijk komt dus langzaam op gang, maar kan erg lang gaan duren voor hen die extra huur moeten betalen en het al niet zo breed hebben.
Extra kosten voor lage inkomens
Eerder bleek dat er een zevental huishoudens is dat met behulp van het Low Income Shelter Program aan een woning kon komen. Vanuit het LISP gaf men aan te zullen kijken naar de mogelijkheden voor deze mensen, aldus directrice Dynaida Baptist die helaas niet bereikbaar was voor een update omtrent de laatste ontwikkelingen. Bij de SWM werd recentelijk aangegeven dat er nog gewacht werd op de benodigde handtekeningen voor financiering om de hoofdbuizen voor de waterleiding aan te leggen. Daarnaast moesten er ook nog leidingen worden aangelegd van de hoofdbuizen naar de huizen zelf. ‘Ook die kosten komen voor rekening van de nieuwe huiseigenaren maar zijn niet zo hoog’, aldus de afdeling Voorlichting van de SWM.
‘Of All People’
Op de vraag of er verder nog nieuwe ontwikkelingen waren, was het antwoord moeilijk te verkrijgen. De dc van het gebied, Ravin Jiawan, gaf aan niet op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen omtrent de NUTS-voorzieningen in het nieuwe project. Door hem werden wij doorverwezen naar de Housing Authority waar helaas de telefoon niet werd opgenomen. Het lijkt erop dat alleen EBS, ‘of all people’, de enige is die momenteel daad bij het woord voegt, helaas tegen absurd hoge kosten…
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!