“Vrijdag starten eerste praktijklessen apothekersassistentie”

De studenten van het Natuurtechnische Instituut (Natin), studierichting Apothekersassistentie, konden reeds geruime tijd geen praktijklessen volgen, omdat de praktijkruimte nog niet af was. Cynthia Grunberg, directeur Natin, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat de ruimte inmiddels bouwkundig af is. Alleen moet deze nog professioneel ingericht worden. Het ministerie van Volksgezondheid, dat zorg moet dragen voor de inrichting, heeft een raadsvoorstel ingediend bij de raad van ministers om de financiële middelen vrij te krijgen. Dit is nog niet goedgekeurd. Er is wel een beroep gedaan op het ministerie om er wat spoed achter te zetten. De directeur geeft de redactie verder mee dat de apparaten die nodig zijn voor de betreffende ruimte, reeds zijn aangeschaft. Grunberg geeft verder aan dat er een voorlopige ruimte is ingericht, in afwachting op de professionele inrichting. Gepland is om vrijdag te starten met de eerste praktijklessen. Het is van belang dat de tweede- en derdejaarsstudenten praktijklessen volgen alvorens ze stage gaan lopen. Indien dat niet gebeurt, lopen de studenten stage zonder enige praktijkervaring.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!