“De verwachting is dat wij in Nieuw Front blijven”

SPA in opmars naar het partijcongres en de verkiezingen toe 1Guno Castelen, voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA), geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat er naar gewerkt wordt om een partijcongres eind maart te houden. Bij dit congres zal ook de verkiezing van het hoofdbestuur plaatsvinden. Volgens Castelen moeten alle afdelingsbesturen rond 15 maart gekozen zijn. Dan zijn de afdelingen vernieuwd en kan gestart worden met het houden van consultaties naar het partijcongres toe. Een kandidatenlijst voor het hoofdbestuur mag ingediend worden als het de ondersteuning heeft van tenminste drie afdelingen. Zoals de zaken er nu uitzien, zal er één kandidatenlijst ingediend worden.
Geen zeteljacht
Of de SPA in Nieuw Front doorgaat, zal het partijcongres bepalen. De structuren van de partij bepalen welke richting de partij opgaat. De verwachting is dat de SPA in Nieuw Front-verband, eventueel aangevuld met andere politieke partijen, de verkiezingen van 2015 ingaat. Castelen geeft op de vraag, hoeveel zetels de partij verwacht binnen te halen, aan dat de SPA niet aan zeteljacht doet. Het behalen van zetels is van een aantal factoren afhankelijk, vooral in combinatieverband. In dit geval kan gedacht worden aan de verkiesbare plaatsen die de partij bij de onderhandelingen krijgt en de posities en de manier waarop de mensen hun stem gaan uitbrengen. Castelen verzekert de samenleving dat de SPA in ieder geval in opmars is naar de verkiezingen toe.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!