Santokhi wacht af in kwestie SRS

2 Santokhi wacht af in kwestie verontschuldiging SRS‘Ik wacht af’, zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tegenover Dagblad Suriname over de kwestie met het staatsmedium SRS. In december van het afgelopen jaar dreigde het staatsmedium de VHP-topper voor het gerecht te zullen slepen. SRS had graag dat Santokhi voor 15 december 2013 publiekelijk zijn verontschuldigingen aanbood voor geuite lasterlijke insinuaties aan het adres van de staatszender. Hij moest ook beloven in de toekomst de goede naam en eer van het radiostation niet meer te zullen bezoedelen. Dit hadden de directie en de raad van toezicht (rvt) van het staatsmedium laten weten in een uitgebrachte verklaring. ‘Indien zulks uitblijft, zullen de directie en rvt van de SRS Santokhi in rechte aanspreken’, luidde een zinsnede uit de verklaring. Maar Santokhi stond op zijn standpunt en heeft zich nimmer verontschuldigd. ‘Dan gaan wij maar naar de rechter’, sprak hij in december tot Dagblad Suriname.
Volgens de SRS heeft Santokhi tijdens een VHP-bijeenkomst eind november te Henar, Nickerie, het station verweten de hele dag racistische haat en etnische verdeeldheid te zaaien met het doel de natie Suriname te verscheuren. ‘Deze insinuaties, die kant noch wal raken, en in flagrante tegenspraak zijn met de realiteit, tasten het imago en de goede naam van de SRS in ernstige mate aan’, zei de SRS in haar verklaring.
Volgens Santokhi had hij deze uitspraken gedaan, nadat hij al maanden klachten kreeg van luisteraars over de racistische opmerkingen die gemaakt worden tijdens het praatprogramma BTO op de SRS. ‘In dit programma worden systematisch etnische opmerkingen gemaakt, waar delen in de samenleving er last van hebben. Deze personen vinden dat er een inbreuk gepleegd wordt op hun etnische afkomst. Dit is niet goed voor de samenleving’, zei de VHP-voorzitter. Santokhi legt met klem de nadruk een verzameling bandjes te hebben van de programma’s, waarin de etnische uitspraken zijn gedaan. ‘Als de SRS het wil, kan ik deze bandjes voor ze sturen. Ook voor de rechter als het moet.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!