PLO wacht te lang op toestemming overdracht vergunningen

Robby Boedhoe, secretaris van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), zegt dat de vergunninghouders te lang wachten op het ministerie van TCT om een beslissing te nemen inzake de overdracht van vergunningen. “Het ministerie had aangegeven dat het ergens in november van het vorige jaar zou geschieden”, zegt Boedhoe. Uit betrouwbare bronnen verneemt Dagblad Suriname dat de beschikking al af is. De voorzieningen zijn reeds getroffen en de overdrachten zullen als een generaal pardon worden afgedaan. De vergunninghouders kunnen op elk moment een oproep verwachten. Het gaat om de groep die valt tussen maart 2006 en december 2013. Wettelijk is het niet toegestaan om vergunningen over te dragen. Vergunningen zijn persoonsgebonden en de busvergunningen behoren de Staat Suriname toe. Ze mogen niet verkocht of verhuurd worden. Wie na december 2013 nog vergunningen koopt, verkoopt, verhuurt of overdraagt, zal niet over deze vergunning op eigen naam kunnen beschikken. TCT zal die vergunningen onherroepelijk intrekken.
De PLO had TCT nog voor de wetsaanpassing geadviseerd de vergunningen toch af te geven en pas daarna de wettelijke ingreep te plegen. Dat is niet gebeurd. Ondervoorzitter Ronald Parisius van de PLO zei vorig jaar tegen de krant dat bushouders die op deze wijze in het bezit zijn gekomen van een vergunning, in onzekerheid leven. Als deze vergunningen niet worden afgegeven, zullen zij hun geldigheidsduur van drie jaar verliezen. Een vergunning werd voor tussen de SRD 8.000 en SRD 9.000 verkocht. Een autobus inclusief vergunning werd enkele jaren terug verkocht voor bedragen variërend tussen de US$ 25.000 en US$ 30.000. De vorige regering heeft het doorverkopen van de busvergunning gedoogd.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!