LMSZN benoemt klachtencommissie

De leden van de Klachtencommissie van het LMSZN, v.l.n.r. Narin Ramgoelam, Roselien Karaya, Waldo Bajnath, Koentikoemarie Chotoe-Sanchit en Kenneth Donk
De leden van de Klachtencommissie van het LMSZN, v.l.n.r. Narin Ramgoelam, Roselien Karaya, Waldo Bajnath, Koentikoemarie Chotoe-Sanchit en Kenneth Donk
Het Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie heeft woensdagmiddag een nieuwe klachtencommissie benoemd. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis, Edgar van Genderen, was er reeds een klachtencommissie, die in 2011 was geheractiveerd. Maar de directie van het ziekenhuis heeft toen besloten om slechts onafhankelijke personen te plaatsen in de commissie. In deze commissie, bestaande uit vijf personen, hebben onder andere zitting Koentikoemarie Chotoe-Sanchit, Kenneth Donk, Waldo Bajnath, Narin Ramgoelam en Roselien Karaya. Volgens directeur Antoine Elias ligt het in de bedoeling dat burgers hun klachten deponeren bij één van deze commissieleden. De commissieleden moeten buiten de directie om de klachten naar eer en geweten behandelen.
Volgens Elias moet men niet gauw geneigd zijn om naar de media te stappen als men een klacht heeft. In het verleden is dit vaak gebeurd en de klachten zijn niet op de juiste manier behandeld. Burgers mogen hun klacht ook deponeren bij het Medisch Tuchtcollege. ‘Deze is de instantie die zal optreden als er zaken mis zijn gegaan en niet de media’, zei Elias. Het ziekenhuis is in dienst van de gemeenschap en hij verwacht dat de gemeenschap kritiek blijft leveren, zodat er lering getrokken wordt uit de fouten. Voorzitter van deze commissie, Kenneth Donk, geeft aan dat er voortdurend feedback zal zijn met de directie en de beklager. De klachtencommissie zal elke dinsdag van 12.00 uur tot 13.00 uur beschikbaar zijn. Daarnaast heeft men de gelegenheid om de klachtenbrieven te deponeren in de brievenbus bij het ziekenhuis en de apotheek van het ziekenhuis aan de Landingstraat. Bij indiening van elke klacht wordt er eerst een onderzoek ingesteld door de commissie alvorens er maatregelen getroffen zullen worden.

error: Kopiëren mag niet!