Insel Air zet vluchten naar Venezuela stop

Insel Air zet vluchten Venezuela stopDe lokale luchtvaartmaatschappij van Curaçao, Insel Air, zal geen vluchten meer uitvoeren van en naar Venezuela, hoewel deze vluchten vrijwel altijd zijn volgeboekt. De huidige politieke situatie van Venezuela en ook de miljoenen dollars die Insel Air in het land heeft vastzitten, zijn de reden voor deze drastische maatregel.
Insel Air is niet de enige die ingrijpende maatregelen wil treffen. Ook andere internationale luchtvaartmaatschappijen, die vanuit en naar Venezuela opereren, denken erover om een ‘pauze’ in te lassen. De International Air Transport Association (Iata) zal met de andere maatschappijen discussiëren over de huidige situatie van Venezuela, zodat zij dezelfde maatregelen als Insel Air kunnen nemen. Er is dus een grote kans dat Venezuela zonder luchttransport van de Iata-leden komt te zitten.
Venezuela heeft verschillende keren beloofd het geld te betalen aan Insel Air, maar de maatschappij heeft nog geen cent gezien. De luchtvaartmaatschappij hoopt nog steeds dat ze de betalingen zal krijgen. Als dit niet het geval is, zal Insel Air de vluchten naar Venezuela voorgoed stopzetten.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!