Trainingssessies CIA nu ook in Suriname

Het is nu ook mogelijk om Certified Internal Auditor (CIA) te worden in Suriname. Pahladsingh Accountancy & Consultancy organiseert namelijk in de periode van 3 tot en met 26 maart examentrainingen om deze titel te behalen. De CIA is de enige wereldwijd erkende titel voor interne accountants. Tot voor kort was het alleen mogelijk om deze examentitel in het buitenland te behalen, maar nu komt de titel ook binnen handbereik van Surinaamse audit professionals.
De trainingssessies bestaat uit 2 maal 3 delen. De eerste 3 delen gaan door over de periodes van 3 tot 5 maart, 6 tot 8 maart en van 10 tot 14 maart. Daarna heb je nog de herhalingstrainingen, die doorgaan van 17 tot 18 maart, 19 tot 20 maart en van 24 tot 26 maart. Dit zijn de sessies in Paramaribo, maar je kunt deze ook volgen op Aruba of Curaçao. De eerste 2 cursussen kosten 2450 US dollars per cursus, de derde kost 3850 US dollar. Voor de eerste 2 herhalingscursussen moet je 1750 US dollar neertellen, voor de derde 2450 US dollar. De accommodatie, maaltijden en cursussen zijn in de prijs inbegrepen. Voor de reisarrangementen, waaronder je visa, ben je zelf verantwoordelijk. Er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar per training, dus snel inschrijven is de boodschap. Praktische ervaring als auditor is wel aanbevolen.
Kandidaten die slagen voor de 3 deelexamens en voldoen aan de kwalificatie-eisen, kunnen zich daarna inschrijven bij het Institute of Internal Auditors en vervolgens de officiële titel CIA achter hun naam zetten.
Sara Van Obbergen

error: Kopiëren mag niet!