‘Samenwerking BEP en PL zo goed als beklonken’

Frontfoto 2
Frontfoto 1Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat de samenwerking tussen de BEP en de PL zo goed als beklonken is. BEP-topper Ronny Asabina waagt het niet om dit nieuws aan de grote klok te hangen. Hij blijft heel voorzichtig en op de vlakte tegenover de krant. Volgens hem zijn er slechts aftastende gesprekken gevoerd met de PL. Deze zijn nog niet afgerond. Indien deze afgerond zijn, worden de structuren van de partij op de hoogte gesteld van de mogelijke samenwerking. Indien zij zich daarin kunnen terugvinden, wordt aan het bestuur van de partij mandaat verleend voor het voeren van officiële gesprekken met de PL.
Volgens Asabina is het niet alleen de PL met wie er aftastende gesprekken worden gevoerd. Dit gebeurt ook met de Nieuw Front-combinatie en de DOE. ‘Maar er zijn nog geen besluiten genomen’, aldus Asabina. PL-voorzitter Paul Somohardjo vertoeft momenteel in Nederland.
De BEP maakte aan het begin van deze regeertermijn nog deel uit van de A-Combinatie. Na interne strubbelingen binnen de combinatie, stapte zij eruit. De BEP die 4 zetels behaalde, kreeg bijkans 6.000 stemmen bij de verkiezingen in 2010. Zij had in slechts 4 districten meegedaan aan de verkiezingen namelijk in Brokopondo, Sipaliwini, Marowijne en Nickerie. Vanwege de late indiening van de kandidatenlijsten in combinatieverband werd de partij uitgesloten van stemming in de districten Paramaribo, Wanica en Para. Achteraf werd aangegeven dat de toenmalige combinatiepartner Abop debet was aan de late indiening van de lijsten.
De PL die eindigde met 6 zetels, behaalde ongeveer 30.943 stemmen bij de afgelopen verkiezingen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!