Melvin Bouva: “Parlement niet in vergadering, maar werk gaat door”

dieptepunt DNA vergaderingen.1Volgens Ruth Wijdenbosch, ondervoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), zal er altijd kritiek zijn over het functioneren van het parlement. Wijdenbosch geeft aan dat het in de grondwet is opgenomen dat de DNA-voorzitter de leiding heeft in het parlement. Afwezigheid van de voorzitter maakt dat de waarnemend voorzitter de leiding heeft, in deze Ruth Wijdenbosch, en ook vergaderingen mag uitschrijven. Simons heeft besloten geen vergaderingen uit te schrijven zolang er geen coalitietop (overleg) is geweest. Ruth Wijdenbosch gaf aan geen vergaderingen te zullen uitschrijven, daar zij weet dat er een situatie is geweest dat er tot drie keer toe geen quorum was. Zij zou niet de indicatie hebben dat er bij de volgende vergadering quorum zal zijn en leden gewillig zijn naar de vergadering te komen en quorum te verlenen. De NPS’er gaf aan telefonisch overleg te hebben gehad met voorzitter Jennifer Simons ten aanzien van het werk binnen het parlement.
In een gesprek met Dagblad Suriname geeft DNA-lid Melvin Bouva aan dat het terecht is als de samenleving haar bezorgdheid uit over het niet productief functioneren van het parlement. Hij geeft aan dat er vanwege uiteenlopende redenen geen productieve vergaderingen zijn geweest. De NDP’er geeft aan dat het parlement onder leiding van Jennifer Simons heel productief is geweest, gezien het aantal wetten dat is aangenomen in het jaar 2013 en de commissievergaderingen die hebben plaatsgevonden.
Wat het coalitieoverleg betreft, geeft Bouva aan dat leden, coalitie zowel de oppositie, bij zichzelf te rade moeten gaan en in de spiegel kijken. ‘Het parlement is niet in vergadering, maar het werk gaat door. Er zijn parlementariërs die het werk voorzetten en wij zijn met z’n allen verantwoordelijk.’

error: Kopiëren mag niet!