‘Lekker geilen op de chat’

Lekker geilen op de chat 2
Lekker geilen op de chat 1De andere kant van ‘anonimiteit’ op internet
Grof geld verdienen naast de vaste baan? Het lijkt zo uit een vage advertentie te komen. Maar het gebeurt echt. En wel hier in Suriname! Het gebeurt al enige tijd dat de telefonische klantenservices van grote bedrijven in Nederland en België helemaal niet in de betreffende landen zijn, maar gewoon hier in ons tropisch paradijsje. Naast telefonische service maken ze in het buitenland ook nog gebruik van de andere diensten die wij te bieden hebben. Zo is er ook de mogelijkheid om euro’s te verdienen, terwijl je al geld verdient op je gewone baan of terwijl je lekker thuis bent, zolang je maar de beschikking hebt tot het internet en goed bent in… chatten!
Katja uit Heerlen is Ricardo uit Paramaribo
Het komt dus regelmatig voor dat Henk uit Rotterdam denkt te chatten met ene Katja uit Heerlen maar dat het gewoon Juanita in Paramaribo betreft, en soms kan het zelfs Ricardo zijn. Juanita is één van de dames die het werk hier in Paramaribo heeft gedaan. Het is niet haar echte naam, ze blijft liever anoniem. “Je kan het zo gek en sexy maken als je wilt. Ik heb het maar even gedaan maar ik ken mensen die het al jaren doen. Het is gemakkelijk geld verdienen want je kan het gewoon thuis doen of, als er slecht toezicht is, zelfs op kantoor.” Volgens Juanita kan men gewoon inloggen op een forum of een chatruimte. Daar kunnen mannen die op zoek zijn naar een relatie of een verzetje in gesprek raken met een dame die daar wel zin in heeft, denken ze.
‘Maak geen afspraakjes’
Echter is het de bedoeling om deze mannen zo lang mogelijk aan de praat te houden. Ze betalen immers om te mogen chatten en om een simpel e-mailverzoek in te dienen kost het de eenzame, ‘chatgrage’ heren al zo een 10 euro. “Per bericht die zo een man verstuurt krijg je overdag zoiets als 8 eurocent, in de avond en weekenddagen is dat meer. Als je in staat bent iemand langer aan de praat te houden of, beter nog, iemand vaker terug te laten bellen dan kunnen die eurocenten aardig oplopen. Indien je niet genoeg berichten verstuurt en mensen aan de praat houdt, krijg je een gesprek. Maar in het andere geval, als je dus veel praat en bijvoorbeeld meer dan 100 berichtjes weet te ontvangen, dan krijg je een bonus!” De chatwerkers worden begeleid en krijgen specifieke instructies. “Soms willen deze mannen afspraken maken. Dat moet je zien te ontwijken. Ook moet je altijd goed inlezen over hetgeen er eerder is besproken want er zijn mensen die regelmatig chatten met dezelfde persoon.” Toch zijn er momenten waarop het mis kan gaan.
Database van erotische foto’s
Zo vertelt Juanita ons over het voorval van een collega in Paramaribo die al enige tijd aan het chatten was met een man uit Arnhem. “Ze had hem verteld dat ze in een supermarkt werkte in een andere plaats, niet wetende dat het een locatie vlakbij zijn woonplaats betrof. Deze man is dus meerdere malen langs geweest om haar op te zoeken en heeft ook gevraagd naar haar in die supermarkt, maar niemand kende haar natuurlijk.” Om het chatten zo een realistisch mogelijke fantasie te maken hebben de beroepschatters een database aan foto’s. “Van pornografisch tot gewoon normale foto’s”, aldus Juanita. “Het is aan de persoon zelf hoe erotisch deze het wil maken. Soms betreft het gewoon mannen die alleen willen praten.”
Iedereen heeft maatje 36
“Maar meestal zijn het mannen die thuis niet aan hun trekken komen, hun vrouw wil niet meer met ze naar bed. Ze willen iets nieuws en denken dat te hebben gevonden op het internet.” Soms bouwen deze mannen na enkele weken een band op met de persoon met wie ze chatten zonder te weten dat de kans groot is dat het iemand is die in Suriname zit en misschien wel een man is of een vrouw van vijftig in plaats van die jonge Katja uit Heerlen. Een slaatje slaan uit de eenzaamheid van anderen zou men het kunnen noemen, maar tegenwoordig is het eigenlijk algemeen bekend dat daten of mensen ontmoeten via het internet moeilijk is. Juist omdat een ieder kan vertellen maat 36 te hebben met cupmaat DD.
Krishan Vinodsingh

error: Kopiëren mag niet!