Nickerie krijgt eigen rijbewijsafdeling

Nickerie krijgt eigen afdeling RijbewijzenPer vrijdag heeft Nickerie een eigen rijbewijzenunit. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie die met zijn staf afgereisd was naar Nickerie, nam samen met districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh de unit in gebruik door de lint te knippen. De zeer verheugde 21-jarige Natin-student Jeff Tirtosemito die zijn rijexamen gisteren aflegde, mocht als eerste zijn rijbewijs in ontvangst nemen uit handen van dc Joeloemsingh. Nu Nickerie over een eigen rijbewijzenunit beschikt, hoeven de geslaagden van het rijexamen niet meer lang te wachten op hun rijbewijs. Binnen een uur na het examen krijgen zij hun rijbewijs. In Paramaribo is het Korps Politie Suriname reeds in maart vorig jaar gestart met het verstrekken van de nieuwe rijbewijzen in de vorm van een ‘bankpas’. Ook in Nickerie zullen deze nieuwe rijbewijzen verstrekt worden.
Volgens Tjin Liep Shie heeft het wat langer geduurd dan gepland om de unit in Nickerie te openen. Dit, vanwege technische problemen. Maar volgens hem heeft het lang wachten voor Nickerie goede resultaten opgeleverd, omdat de unit in Nickerie goed gearrangeerd is, met daaraan gekoppeld goed getraind personeel, dat belast zal zijn met het aanmaken van de rijbewijzen. Majoor van politie Widjai Triloki is aangesteld als hoofd van de unit.

error: Kopiëren mag niet!