Marktverkopers klagen over dalende verkoopcijfers

2 Groenteprijzen 4
2 groenteprijzen 3Op de vraag hoe het staat met de verkoop, geven de meeste markverkopers op de Centrale Markt aan dat er veel minder wordt verkocht. “A seri n’e go”, zegt Robby aan Dagblad Suriname. Volgens hem ligt het probleem aan de vele groentezaken die bij de diverse Chinese winkels en handelszaken als paddenstoelen uit de grond rijzen. ‘De consumenten gaan eerder naar dat soort zaken met als gevolg dat er minder marktbezoekers zijn en er minder verkocht wordt. De mensen blijven met hun waar zitten.’ Opmerkelijk is dat de markt niet zo druk is als voorheen. Tegenwoordig kunnen mensen zich vrij bewegen op de markt. Als gekeken wordt naar de groenteprijzen, dan kan gesteld worden dat de groenteprijzen deze maand vrij stabiel zijn gebleven. Weliswaar is groente op de markt veel goedkoper dan groente bij een ‘ons belang’ of een groentemarkt. De visprijzen vertonen een lichte stijging. Een visverkoper geeft aan dat er “up and downs” zijn. In de broedtijd gaan de vissen dieper het water in waardoor ze moeilijk te vangen zijn. Deze vissen zijn dan iets duurder dan de vissen die gemakkelijk te vangen zijn. Bij de jaarwisseling bijvoorbeeld was de vissoort “aarde” volop verkrijgbaar. Een andere visverkoper geeft aan dat de prijs van vis ook van de dieselprijs afhangt. In onderstaande tabel zijn de groetenprijzen terug te zien.
Genaro Alpin
Centrale Markt Coppenamemarkt
Sopropo SRD 5 p/hoop SRD 6.50 p/hoop
Boulanger SRD 5 p/hoop SRD 10 p/hoop
Kool SRD 2 p/pond SRD 4 p/ pond
Soepgroente SRD 1 SRD 2
Komkommer SRD 1 p/stuk SRD 1.50 p/stuk
Peper SRD 2.50 p/hoop SRD 5
Tayerblad SRD 1 p/bos SRD 2.50 p/ bos
Tomaat SRD 2.50 – SRD 5 p/hoop SRD 5 – SRD 10 p/hoop
Kandratiki SRD 10 p/stuk SRD 19.50
Witi witi SRD 20 p/ hoop SRD 29 p/kg
Kip SRD 7.50 – 8.50 p/kg
Boutjes SRD 27.50

error: Kopiëren mag niet!