Er dreigen meer ontslagen bij RBC

1Er dreigen nog meer ontslagen bij de RBC1Willy Rodrigues, bondsvoorzitter bij RBC bank zegt dat er mogelijk meer gedwongen ontslagen volgen. De directie van de Canadese bank besloot om twee stafleden van de RBC in Suriname de wacht aan te zeggen. In de wandelgangen wordt gesproken over nog eens 20 tot 30 mensen die ontslagen zullen worden. De bond heeft de twee stafleden geadviseerd om gewoon aan het werk te verschijnen. De twee personeelsleden moeten zich elke dag aanmelden als ze aan het werk verschijnen. Op de vraag hoe de directie daarmee omgaat, geeft Rodrigues aan dat de directie de mensen niet naar huis heeft gestuurd of verboden heeft aan het werk te verschijnen. Volgens de bondsvoorzitter is er geen sprake van een ontslagaanvraag bij het ministerie van ATM en ook niet bij de Ontslagcommissie. “De RBC moet zich nou eens aan de wet gaan houden van het land waarin ze opereert”, zegt Rodrigues. Op 19 februari zal de bank een ontmoeting hebben met de superieuren uit Canada.
Het is inmiddels bekend dat de RBC bij 19 vestigingen personeel heeft ontslagen. Op Sint Maarten en Aruba zijn er ongeveer 20 personeelsleden ontslagen. Op Barbados, de Bahamas en Trinidad en Tobago is het aantal zelfs hoger; in deze landen werden ongeveer 40 mensen ontslagen. Om het bedrijf gezond te maken is men ook ertoe overgegaan om de vestiging in Jamaica te verkopen. Ten opzichte van de overige Caribische vestigingen heeft de Surinaamse het niet slecht gedaan het afgelopen jaar. De bank heeft diverse transformaties meegemaakt. Het opereerde eerst als de ABN- Amro-bank. Daarna werd de bankinstelling doorverkocht aan de RBTT-bank en vervolgens kwam het in handen van de Royal Bank of Canada. RBC maakt deel uit van de grootste financiële instelling van Canada. In de jaren van de financiële crisis heeft deze bank zich steeds weten te handhaven. Het is ook de enige internationale bank in Suriname.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!