Cubaanse delegatie bezoekt minister Ashwin Adhin

1Cubaanse Delegatie Bezoekt Minister Ashwin Adhin.1In verband met het jaarlijkse Caribisch festival “ Fiesta del Fuego 2014” op Cuba, heeft een delegatie uit Cuba gisteren een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling. Dit, om hem persoonlijk uit te nodigen om het festival te bezoeken en om hem te bedanken voor de participatie van Suriname. De delegatie bestond uit Wilfredo Alfonso Mozaira, Nancu Galano Stivens van de festivalorganisatie en de ambassadeur van Cuba in ons land (Julio Aramando Solís Ferreiro). De 34ste editie van het festival vindt plaats van 3 tot met 9 juli in Santiago de Cuba en is opgedragen aan Suriname. Ons land zal het middelpunt van belangstelling zijn.
Ambassadeur Ferreiro zei ervan uit te gaan dat het komende festival een bijzonder evenement wordt, dat ook voor de geschiedenis van het festival betekenis zal hebben. Hij baseerde deze vaststelling op de rijke culturele diversiteit van Suriname en onze indrukwekkende historische binnenstad Paramaribo. Hij zei ook dat Cuba voorafgaand aan het festival, aandacht zal besteden aan de jaardag van de Surinaamse dichter/schrijver Robin “Dobru” Raveles op 29 maart. Het ligt in de bedoeling om de jongeren van Cuba te vertellen over de betekenis van Dobru voor Suriname, de regio en voor Cuba in het bijzonder.

error: Kopiëren mag niet!