Canada Fonds doneert meer dan $20.000 aan Stichting Voor het Kind

Ilse Zarks, bestuurslid van Stivoki en de Ambassadeur van Canada, Nicole Giles tijdens de overhandiging gisteren bij Stichting Voor het Kind (foto: Anil Ramkumar)
Ilse Zarks, bestuurslid van Stivoki en de Ambassadeur van Canada, Nicole Giles tijdens de overhandiging gisteren bij Stichting Voor het Kind (foto: Anil Ramkumar)
Het Canada Fonds heeft afgelopen woensdag meer dan $20.000 gedoneerd aan de Stichting Voor het Kind (Stivoki). De Ambassadeur van Canada, Nicole Giles heeft het bedrag overhandigd aan Ilse Zarks, bestuurslid van Stivoki). De Ambassadeur gaf aan dat het Canada Fonds altijd zulke projecten,wanneer het gaat om het welzijn van kinderen, ondersteunt. Volgens haar zijn wij gezamenlijk verantwoordelijk voor de toekomst van kinderen en wij moeten hen beschermen. Het Canada Fonds ondersteunt initiatieven van Surinaamse burgers die op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan de lotsverbetering van behoeftige groepen. Gisteren heeft de kick-off plaatsgevonden van twee nieuwe projecten middels de ondetekening van een contract door de Ambassadeur van Canada met de ontvangende organisatie. Het bedrag welke Stivoki heeft ontvangen zal gebruikt worden voor de aanschaf van diverse duurzame goederen en voor de renovatie van slaapvertrekken en de speeltuin. Volgens K. Brug-Mahadew, voozitter van het management team van Stivoki is het gebouw al 47 jaar oud en moet helemaal gerenoveerd worden. Daarom worden wij blij als we gelden krijgen van gulle donateurs zoals Canada Fonds, deelt Brug mee. Stivoki telt momenteel 19 kinderen waaraan zij opvang en begeleiding biedt. Het Canada Fonds heeft ook een bedrag van ongeveer $7000 geschonken aan het LBGT Pltaform voor lobby activiteiten ter erkenning van de gelijke mensenrechten van de LBGT gemeenschap in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!