Rosangela dos Ramos eerste vrouw naar Zonal Americastoernooi

De tweevoudig Surinaamse schaakkampioen bij de vrouwen, Rosangela dos Ramos, is de eerste vrouw in de geschiedenis die de volgende ronde bereikt heeft van het kwalificatietoernooi van het Wereldkampioenschap Schaken. Dit deed ze door als 4de te eindigen in het Subzonal Americastoernooi, welke afgelopen week in Suriname werd gehouden. In een sterk bezet toernooi haalde ze nog net de kwalificatieplek voor het Zonaltoernooi welke in El Salvador gehouden zal worden.
Het Subzonaltoernooi in Suriname bood de gelegenheid aan veel Surinaamse schakers om internationale ervaring op te doen en ratingpunten te vergaderen. Voor Rosangela dos Ramos, Renusha Gajadin en Anviti Adhin betekende het ook dat ze zich voortaan Woman Candidate Master (WCM) mogen noemen.

error: Kopiëren mag niet!