Kime Opo Yaritoernooi met 129 karateka’s

Inverband met het 23-jarig bestaan van Sport Instituut Kime, heeft zij het Kime Opo Yari Toernooi georganiseerd. Het laatste toernooi van Kime was het Copa Simon Bolivartoernooi die was gehouden op 11 juli 2009. Hierdoor heeft Kime weer de nadruk geleg hoe belangerijk het is om wedstrijden te organiseren en niet alleen te wachten op de bond. Na 2009 heeft toen Sportinstituut Poeketie het gewaagd een toernooi te organiseren, gevolgd door Sportinstituut Bushido. Hierna heeft Karateschool Funakoshi ook een toernooi georganiseerd. Hierdoor zijn er nu 4 scholen die jaarlijks op de SKA-kalender staan.
Het Kimetoernooi was ook onder auspicen van de SKA. Het geheel is begonnen op zaterdag 8 februari in de Chinese Hal. In total waren er 129 karateka’s aanwezig van de scholen Kime, Poeketie, Bushido, Seiken, Funakoshi en Lelydorp. Het geheel had een volt verloop en Poeketie is als winnaar uit de bus gekomen met 8 gouden medialles, gevolgd door Seiken. Als 3de is geeindigd Lelydorp ook met 6 goud, maar minder zilver.
Er waren ook speciale prijzen. Tot de meest sportieve deelnemer bij de jongens werd uitgeroepen Daniel Chandoesingh van Kime en Ishiqa Bisai van Funagoshi. De meest belovende vechters waren Dave Flijders (Funagoshi) en Sweta Ramgoelam (Funagoshi). Most outstanding fighters waren Radjveer Somai (Lelydorp) en Nagaja Djoe (Seiken). De stijlprijzen gingen naar Richello Vaandja (Bushido) en Nagaja Djoe (Seiken).

error: Kopiëren mag niet!