John Ramdat Tewarie kampioen Yokohama-Rukhmania schaaktoernooi

Yokohama 1
Yokohama 2John Ramdat Tewarie is kampioen geworden van de vierde editie van het Yokohama-Rukhmania Chess960 Tournament. Het nieuw bestuur van de Schaakvereniging Rukhmania heeft dit toernooi na een korte onderbreking van 2jaren wederom georganiseerd. In totaal konden er maximaal honderd spelers meedoen, maar aangezien de animo groot was, werden er meer spelers toegelaten. Reeds om 9 uur waren de spelers aanwezig en werden de spelers lijfelijk geregistreerd. Het geheel had een gezellig en vlot verloop. De sponsor had voor elke speler een tas met inhoud geregeld. Omstreeks 10 uur verrichte de voorzitter van Rukhmania het welkomstwoord, waarna de toespraken van de voorzitter van de Surinaamse Schaakbond en hoofdsponsor Yokohama volgde. Na de toespraken maakte de spelers kennis met de nodige informatie over de schaakvariant welke werd gepresenteerd door de arbiter Rudie Tjong Tjin Joe.
John Ramdat Tewarie scoorde 8 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. De Cubaanse schaaktrainer Jose Valdivia wist heel wat punten af te snoepen bij de Surinaamse schaaktop en zorgde ook voor puntenverlies bij de kampioen. Op de tweede plek eindigde Immanuel Kromosoeto met 7.5 punten. De derde plek werd door maar liefst 6 spelers ingenomen. Na het toepassen van tie-breaks werd Viresh Giasi demi-kampioen. De andere schakers die op een gedeelde 3e plaats zijn geeindigd zijn Willem Veer en de jeugdige schakers: Pierre Chang, Rohan Pahladsingh, Catherine Kaslan en Krishan Bridjlal.
Door de schaakvereniging werd er ook trofeeen in de verschillende leeftijdscategorieen uitgereikt. In de u-16 klasse werd Pierre Chang kampioen, in de u-14 klasse streek Krishan Bridjlal met de eer. Alessandro Bronne werd kampioen in de u-12 klasse en Fardeen Niamat mocht met kampioensbeker van de u-10 klasse naar huis. Beste dame werd Elysia Chou en de vijf-jarige Rinesh Persaud kreeg een medaille voor zijn deelname als jongste speler.