Binnenkort Caribische Conferentie van Accountants in Suriname

Van 5 tot en met 7 juni wordt in Suriname de 32ste jaarlijkse Caribische Conferentie van Accountants gehouden. Op donderdag 6 februari vond de medialancering plaats in de Banquethall van Hotel Torarica. Het thema van de conferentie luidt “Back to basics, sharing our values”. De president van het Institute of Chartered Accountants of the Carribean (Icac) geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat het de bedoeling is dat middels deze conferentie, professionals dan wel accountants uit de regio bij elkaar gebracht worden om te praten over de problemen waar ze thans geconfronteerd mee worden. Het grootste zorgpunt is geloofwaardigheid. Bij de crisis in 2008 werd bij elk bedrijf, waar het mis ging, gevraagd waar de auditors waren. De organisatie werkt eraan om het imago van de accountants te verbeteren, vandaar het thema. Zaken als ethische gedragsnomen, risicomanagement en vaste professionele standaarden zullen bij deze conferentie aan de orde komen. Cyrill Soeri, bestuurslid van de Surinaamse Unie van Accountants (Suva), geeft aan dat kennisoverdracht en netwerken onder collega’s heel belangrijk zijn bij deze conferentie. De Suva die nu associated member is van Icac streeft ernaar om binnen twee jaar volwaardig lid te worden van deze organisatie. Soeri geeft verder aan dat er wetgeving moet komen ter bescherming van het beroep van ‘accountant’.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!