Groenteprijs gestegen

De groenteprijs is bijkans met 100% gestegen, vertellen de groenteverkopers van de Centrale Markt. De redenen voor de gestegen prijs zouden zijn de regen en de mislukte oogst. Amsoi en kaisoi zij wel goedkoper geworden, omdat die groentesoorten juist bloeien bij extra regen, vertelt een groenteverkoopster aan Dagblad Suriname. Een zak groente, die in het verleden SRD 30 koste, moet nu SRD 70 voor worden geteld.
Ondanks de verhoogde groenteprijzen kunnen de verkopers de winsten wel eruit halen. De mensen blijven de groente kopen, er is geen andere keus. ‘De grotere gezinnen zullen het wel voelen in hun portemonnee, want er komt dan nog vleeswaren bij kijken’, zegt Imro, die ook groente verkoopt onder de markt. Een hoop van 3 boulangers kost nu SRD 10. Ook antroewa is duurder nu en moet er SRD 7.50 voor worden neergeteld.
Een andere verkoopster zegt dat haar groenteprijzen niet gestegen zijn. Desondanks is de koopkracht gedaald. Dat zou komen door de concurrentie van de illegale venters buiten de markt.
De prijzen van vlees en vis tonen een stabiele prijs op de Centrale Markt. De eetgelegenheden en slagerijen zijn niet blij met de nieuwe regeling die is getroffen door het ministerie van Regionale Ontwikkeling
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!