OW-topper Chotkan belooft spoedig aanpak ontwatering Boschreitzweg

De bewoners van de Boschreitzweg te Highway kunnen spoedig hun jarenlang ontwateringsprobleem opgelost zien. Althans dat is hun door de beleidsadviseur van het ministerie van Openbare Werken, Widjai Chotkan, beloofd tijdens de hoorzitting van het ressort Houttuin van het district Wanica. Het ontwateringsprobleem werd door een seniorenburger naar voren gebracht op de zitting. Komisch, maar toch wat geïrriteerd door de jarenlange beloftes van regeerders, legde de man uit dat bij geringe regenval je een boot nodig hebt om je over straat te verplaatsen in de Boschreitzweg. Deze weg begint bij de Sir Winston Churchillweg en eindigt aan de Martin Luther Kingweg, een verbindingsweg dus.
Volgens voorzitter van rr-Houttuin, Ramdew Gajadien, is dit probleem verschillende keren al aangekaart bij het ministerie van OW. ‘We hebben zelf geprobeerd met de graafmachine van het commissariaat Wanica dit probleem op te lossen, maar toen bleek dat de hefboom van deze graafmachine te kort is. Er moet een machine komen met een langere hefboom’, legt Gajadien het probleem uit. Volgens de rr-voorzitter is het zo dat het ontwateringskanaal in dit gebied, dat ongeveer 10 tot 11 meters breed is, is dichtbegroeid. Hierdoor kan het water niet goed wegstromen. Ook de duikers die langs de Pierpontweg, een weg die evenredig loopt met de Boschreitzweg, geplaatst zijn (diameter van 50 cm), zijn te klein van omvang om het water van het brede kanaal te verwerken. ‘Ik heb hierover brieven geschreven naar OW, maar er is niets gedaan.’
Chotkan erkende dat dit probleem al sinds de vorige regering speelt. ‘Maar die heeft het niet opgelost.’ De terugverwijzing naar de vorige regering zette kwaad bloed bij enkele aanwezigen op de hoorzitting. Ze maakten Chotkan duidelijk dat hij in de directie van OW zat bij de regering Venetiaan. ‘Waarom heeft hij het probleem dan toen niet opgelost als hij hiervan op de hoogte was’, zei een van de aanwezigen.

error: Kopiëren mag niet!