Xtc-verkoper mag 10 maanden brommen

Kantonrechter Albert Ramnewash heeft de drugsverdachte Rawien Paltan een gevangenisstraf opgelegd van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Ook kreeg de verdachte een geldboete van SRD 1000 opgelegd, subsidiair 1 maand hechtenis en verbeurdverklaring van de hoeveelheid drugs die bij hem is aangetroffen. Paltan is in de periode van 21 december 2013 betrapt op het telkens en opzettelijk verkopen en afvoeren van xtc-pillen. Deze verkocht hij voor SRD 10 aan zijn vrienden. De verdachte is ook drugsgebruiker. Tijdens het onderzoek trof de politie 120 stuks xtc-pillen dichtbij de woning van de verdachte aan, waarvan 100 onder een steen en 12 onder een gascilinder. Ook had een ooggetuige op de vorige zitting verklaard gezien te hebben dat de verdachte inderdaad de xtc-pillen verhandelde.
Raadsman Oscar Koulen gaf aan dat zijn cliënt bijzonder spijt heeft en dat hij een punt achter de zaak wil zetten, aangezien het in zijn nadeel is. ‘Correctie moet komen, maar er moet wel rekening gehouden worden met de situatie waarin de verdachte verkeerde’, zei Koulen. Het Openbaar Ministerie eiste een straf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, een proeftijd van 3 jaar, een geldboete van SRD 1500, subsidiair 1 maand hechtenis, verbeurdverklaring van de drugs en bevel van gevangenhouding van de verdachte. De rechter week ietwat af van de eis.

error: Kopiëren mag niet!