Kirpalani heeft geen spijt van langere openingstijden

Kenneth Kross, woordvoerder van Kirpalani, zegt dat het bedrijf absoluut geen spijt heeft van de beslissing om langer open te blijven. Enkele winkels in de binnenstad, inclusief Kirpalani, zijn sinds december 2012 langer open dan normaal, ook op zon- en bepaalde feestdagen.
Dat het in januari slap is in de winkel, is volgens Kross een algemeen beeld. Dat wordt ook van de maand februari verwacht. Het bedrijf heeft sinds 3 december 2012 besloten om langer open te blijven. Na het succes heeft de leiding vorig jaar september besloten om ook op zon- en bepaalde feestdagen open te zijn. ‘Voor Kirpalani is het heel goed gegaan. Er zijn natuurlijk slappe momenten, maar over het geheel valt er niets te klagen’, zegt de woordvoerder.
Het was een heel goed initiatief naar de klant toe. Ambtenaren zijn werkzaam tot 15:00 uur en particulieren tot 16:30 uur. Deze cliënten hadden geen of weinig tijd om inkopen te doen. Kross zegt dat de winkel een stabiel beeld vertoont, van openings- tot sluitingstijd. Na werktijd en in de vooravond is de winkel toch iets drukker, omdat de andere winkels dan al gesloten zijn. Het valt Kross ook op dat er veel meer gezinnen inkopen komen doen.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!