Zaalvoetbalbond gaat dopingvrij

De Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) is recent gesprekken gestart met de Surinaamse Anti-Doping Autoriteit (SADA). Het is de bedoeling te komen tot een partnerschap welke de aanzet is tot het implementeren van dopingvrij Futsal. Zaalvoetbal op eigen kracht, zonder daarbij stimulerende middelen en methoden te gebruiken waardoor het overtreden van de bepalingen in het dopingreglement kunnen worden voorkomen, is de achterliggende gedachte. Doping vrij sporten richt zich op topsporters, aankomende talenten maar ook op trainers, coaches en andere begeleiders van de sporters. Zaalvoetballers van de verschillende clubs die vallen onder de SZVB kunnen op termijn, binnen en buiten wedstrijdverband, worden getest. Deze controles vormen een essentieel onderdeel van het antidopingbeleid van de SADA. Het nalopen van deze procedure wordt alleen door een bevoegde controleur van de SADA verricht. De sporters worden aangewezen door de controleur van de SADA en zijn verplicht aan de controle mee te werken. In de aangehechte bijlage treft u een internationale dopinglijst van de SADA met stoffen en methoden die te allen tijde zijn verboden binnen en buiten wedstrijdverband. De zaalvoetbalbond zal in samenwerking met de SADA een informatieavond voor sporters en begeleiders organiseren. De SZVB werkt op deze manier niet alleen aan een dopingvrij Futsal in Suriname maar hoop op deze manier de individuele sporter te stimuleren meer uit eigen kracht te halen.

error: Kopiëren mag niet!