Continuïteit binnen sportbeleid van groot belang

Continuiteit binnen sportbeleid van belangHet boek “Sporttalent in Suriname ‘Herkenning en ontwikkeling van potentieel sporttalent in Suriname’ is vrijdag 24 januari aan de directie van het ministerie van Sport – en Jeugdzaken gepresenteerd door het Institute for Graduate Studies & Research (IGSR). Het boek werd daarna officieel overhandigd aan minister Ismanto Adna, samen met een tweede onderzoeksrapport van het Instituut voor Nationale Sportselectie (INS).
Met de resultaten, duidelijk naar voren gekomen uit het onderzoek door het IGSR, is gebleken dat de continuïteit binnen het sportbeleid erg belangrijk is. Hiermee spreken de boekschrijvers de hoop uit dat Suriname de aanbevelingen zal meenemen. Het zou een grote winst zijn als Suriname internationaal weer ruimschoots mee doet en de door de overheid gestelde ambitie dichterbij brengt.
Het rapport van het INS is een onderzoek naar de sociaal – maatschappelijke en sociaal – economische problemen alsook de omgevingsfactoren waarmee de inheemse gemeenschappen geconfronteerd worden bij het begeleiden en ontwikkelen van (aankomen) sporttalenten in de leeftijd klasse van 9 – 17 jaar. Het onderzoek is gedaan in de dorpen Pierre Kondre – Kumbasi, Redi Doti, Powakka en Matta. Voortvloeiend hieruit is de vraag en aandacht voor sportaccommodatie kenbaar gemaakt.
Minister Adna gaf aan dat sport en wetenschap met elkaar verbonden zijn. De aanbeveling die opgetekend zijn in het rapport zullen van belang zijn om beleid te vormen en in te richten, vooral bij het maken van keuzes. Dit wetenschappelijk onderzoek is een start die zeker een bijdrage levert aan het beleid van het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!