Masteropleiding Public Health opgenomen in Paho landenprofiel van Suriname

De Paho (Pan American Health Organisation) heeft de Surinaamse masteropleiding Public Health vermeld in haar rapport genaamd ‘Health in the America’s’. In dat rapport zijn de profielen van diverse landen in de America’s opgenomen, waaronder dat van Suriname. Het Instituut voor Onderzoek en Graduate Studies van de Anton de Kom Universiteit is in 2007 gestart met een masteropleiding in de volksgezondheid (Public Health). In 2010 is men ertoe overgegaan om op afstand de master’s degree lessen te verzorgen. Dit betreft een samenwerking tussen de Anton de Kom Universiteit van Suriname en de Tulane University van de Verenigde Staten. De overeenkomst tussen de twee universiteiten betreft een samenwerking waar voorzien wordt in de uitwisseling van docenten voor onderzoek, lezingen en seminaars alsook een uitwisseling van onderzoekers en graduate studenten voor studie en onderzoek, het opleiden van wetenschappers en professionals in basis en toegepaste onderzoek, het verrichten van gezamenlijk onderzoek en de uitwisseling van informatie. In dit geval kan gedacht worden aan bibliotheekmateriaal en wetenschappelijke publicaties.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!