Zijwegen Wanica worden bestraat

De dc van Wanica, Ravin Jiawan, geeft aan dat aan het einde van deze maand haast alle zijwegen in het district bestraat zullen zijn. Het commissariaat is vorig jaar begonnen met het bestraten, maar het project werd toen gestremd, omdat de overheid het naliet om de aannemers te betalen. Het commissariaat betaalt nu zelf voor de bestrating.
Ook de dc van Wanica heeft te kampen met krappe middelen. ‘Alle ministeries behoren geld in te brengen voor het districtsfonds’, legt de dc uit. ‘Het is bij wet vastgesteld, maar geen enkel ministerie met uitzondering van Regionale Ontwikkeling zet geld in het fonds.’ Bij aantreden van Jiawan als dc, werd aan de president gevraagd erop te letten dat er middelen vrij worden gemaakt voor de districten.
‘De burgers vervullen hun burgerplicht ook niet’, zegt Jiawan. ‘Zo zou elke burger belasting moeten betalen voor zijn onroerend goed in de vorm van huurwaardebelasting. Op zo een manier krijgen de districten via de Belastingdienst ook financiën binnen. Nu zijn we miljoenen achter’, zegt Jiawan. ‘Het commissariaat te Wanica krijgt een heel andere look en de districtsraad krijgt een eigen gebouw’, zegt de dc. Wanica telt ongeveer 100 wegen. In Para is ook dc Jerry Miranda de zijwegen aan het bestraten.

error: Kopiëren mag niet!