Korps Politie Suriname houdt Politie Award Night

In een propvolle KKF Beurshal heeft het Korps Politie Suriname enkele van haar beste personeelsleden in de bloemetjes gezet. Onder de aanwezigen waren de minister van Justitie & Politie Edward Belfort, Korpschef Humphrey Tjin Liep Sjie en enkele andere hogere officieren van het Korps Politie Suriname en het Nationaal Leger. Opmerkelijk was dat ook het burgerpersoneel van het korps deel uitmaakten van de nominaties. ‘Zonder het burgerpersoneel heeft het Korps Politie Suriname grote problemen, want zij zorgen ervoor dat de politie haar taak ordelijk kan uitvoeren’, zei minister Belfort. Enkele van de bekende prijzen, als beste manager, ging naar inspecteur Siegfried Starke van het Ondersteunings Team (OT). Ook kreeg hij samen met inspecteur Kolf een bijzondere onderscheiding voor het heldhaftig, manmoedig en onder extreme omstandigheden optreden van hem en zijn team bij de roofoverval van de cellshop en agentschap van Western Union in de Hermitageweg op 27 september 2013.
De korpschef had besloten om een geldbedrag te doen toekomen aan de leidinggevenden van deze afdeling met de opdracht erop toe te zien dat hun eenheden erop profijt zullen hebben van deze geldprijs. Deze categorie, Best Police Performance 2013, werd op het laatste moment toegevoegd aan het programma. De Bikers Unit van Nickerie,die genomineerd was voor de beste afdeling, was voor een groot deel aanwezig bij deze plechtigheid. Uiteindelijk ging de prijs voor de beste afdeling 2013 naar het ressort Centrum. De prijs van beste politieman ging naar Soechietkoemar Kandhai. Opmerkelijk is dat de agenten A. Jankie, A. Gobind, Laismohamedkhan en S. Purperhart voor het tweede opeenvolgende jaar een eervolle vermelding bij dagorder hebben gehad in verband met bijzondere prestaties.
Onder leiding van de minister van Justitie & Politie Edward Belfort is in 2012 het initiatief genomen om de Police Awards Night te introduceren. De korpschef vond het bijzonder belangrijk dat de waardering werd uitgesproken op het adres van de harde werkers die moeten zorgen voor de veiligheid in Suriname. ‘Natuurlijk wordt dat samen gedaan met de partners als het Nationaal Leger, vertegenwoordigd door de luitenant colonel Jardin. Ook onze vrienden van het Nationaal Leger ondersteunen ons bij het bereiken van de veiligheid’, zei de Korpschef. Verder gaf hij ook aan dat er een bijzondere samenwerking is met de personeelsleden van het KPS, de Surinaamse Politiebond en de bond burgerpersoneel Korps Politie Suriname. Minister Belfort feliciteerde de totale politieorganisatie met deze avond. Hij hoopt dat dit evenement nooit meer weggehaald wordt van de organisatie. Aanvankelijk is het project heel wat anders geworden dan wat hij gedacht had, maar is hij heel blij met de opzet. Hij wil de dienstverlening naar de gemeenschap toe op een heel goede manier laten verlopen. ‘De bedoeling van zo een Police Award Night is om de politie te prikkelen meer te presteren, maar dit is ook een manier om hen te waarderen’, zei de bewindsman. ‘Dit kan de dienstverlening aan de samenleving alleen kwalitatiever maker en de teamgeest binnen het korps omhoog trekken.’ In totaal werden 40 personeelsleden gehuldigd. De Police Awards Night werd in 2012 voor het eerst gehouden en wel in Thalia.

error: Kopiëren mag niet!