Militair en BBS’er aangehouden

Een militair en een BBS’er zijn maandagavond aangehouden vanwege openlijke geweldpleging. Een getuige vertelt aan Dagblad Suriname dat hij die avond rond 21.30 uur naar een winkel aan de Nieuw Weergevondenweg reed. Daar zag hij tot zijn schrik een gewapende man in de winkel. Volgens de getuige had hij het wapen gericht op de winkelier. Op dat moment stond de getuige voor de winkel. Nadat hij één van de gewapende mannen zag, verkoos hij de plaats snel te verlaten. Onderweg naar zijn woning schakelde deze alerte burger de politie in. Kort daarna arriveerde de politie ter plaatse. Uit informatie blijkt dat de Chinees vermoedelijk de ambtenaren had beledigd waarna de heren hem om rekenschap vroegen. Dit liep uit de hand, en één van de verdachten trok zijn dienstwapen en bewerkte de winkelier daarmee aan zijn hoofd. Het slachtoffer incasseerde een keiharde slag met de kolf van het vuistvuurwapen en liep daarbij een barstwond op. De verwonde Chinees werd verwezen naar het ziekenhuis ter behandeling. De twee verdachten, respectievelijk een soldaat en een BBS’er, maakten zich na de mishandeling uit de voeten. De gealarmeerde politie-eenheden signaleerden de verdachten aan de Belwaardeweg. Er werd assistentie gevraagd omdat het tweetal zich in een woning bevond. Op een bepaald moment gaven de verdachten zich vrijwillig over aan de politie. Zij werden daarbij aangehouden en overgedragen. Roy Samuels, commandant van de MP, deelt aan Dagblad Suriname mee dat de militair hangende het onderzoek in verzekering blijft.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!