Versnellen integratieproces doel Celac-vergadering

Ambassadeur Hubert Mendez van Costa Rica verklaarde op donderdag dat op de tweede vergadering van de Community of Latin American and Caribbean States (Celac) de lidlanden zullen beslissen om het integratieproces in de regio te versnellen. De diplomaat bracht naar voren dat de Latijns Amerikaanse en Caribische landen tijdens de vergadering een duidelijk signaal zullen geven richting de wereld. Zij willen laten zien dat zij bereid zijn om een vredeszone te creëren waar de geluiden van wapens en oorlog niet meer gehoord zullen worden. Het doel is om te streven naar een toekomst waar de regio alle moeilijke problemen kan doorstaan, met democratie en welzijn voor haar kinderen.
Tijdens de vergadering zal de president van Costa Rica, Laura Chinchilla, het roer van Celac overnemen van Cuba. Regeringsleiders die deel zullen nemen aan de tweede vergadering van de Celac zullen vanaf 27 januari aankomen in Cuba. Namens Suriname zal president Desi Bouterse aanwezig zijn op deze vergadering. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken zal ook afreizen naar deze belangrijke meeting. De jaarlijkse vergadering zal gehouden worden op 28 januari op de Pabexpo Exhibit Ground. De regionale vergadering zal zich richten op de huidige problemen waarmee de regio te kampen heeft en zal proberen oplossingsmodellen hiervoor te zoeken. Enkele van de problemen zijn hongersnood, armoede en sociale ongelijkheid. Celac is in 2011 opgericht in Caracas en wordt gezien als het meest belangrijke institutionele orgaan in de regio. De eerste regionale vergadering had plaats in 2012 in Santiago de Chile, waar Cuba het pro tempore presidentschap aannam.

error: Kopiëren mag niet!