Nu ook 9D theater in Suriname

1Nu ook 9D theater in SurinameSinds vrijdag 24 januari is er ook een tweetal 9D theaters in Suriname. Een is gevestigd in de Maretraite Mall en de andere is gevestigd in de Connection Mall. Edwin Solo Gefferie, PR-officer, geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat Akash Perry, de eigenaar, deze techniek in China heeft meegemaakt en naar Suriname heeft laten halen. ‘Afhankelijk van welke film je kiest, merk je in welke gedeelte van de film je bent’, geeft Gefferie verder aan. De stoelen bewegen en als het regent dan merken de mensen dat ook aan de regendruppels in de zaal. Als de film zich in het bos afspeelt, dan is er ook een bosgeur te bespeuren. Xaviera komt helemaal niet bij van de film. ‘Dit is echt de moeite waard’, geeft ze verder aan. Personen vanaf drie jaar mogen een bezoekje brengen aan de bioscoop. De organisatie houdt veiligheid hoog in het vaandel. Zo mogen mensen met hartklachten en zwangeren geen bezoekje brengen aan een van de voorstellingen. De filmpjes duren ongeveer 5–6 minuten. In de Maretraite Mall zijn er 18 zitplaatsen en in de Connection Mall 6 zitplaatsen.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!