Belofte Parmessar al twee weken verstreken

Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken beloofde dat het afgebrande pand aan de Toemoekhoemakstraat te Winti Wai, er binnen een week weer zou staan gezien het om een noodsituatie gaat. Intussen zijn al twee weken verstreken en de belofte van de OW-minister is niet waargemaakt. De overheid betaalt voor de bouw van appartementen die op het erf zullen staan.
Daniel Limanzoon, eigenaar van het pand, hoopt dat er ook elektra en water wordt aangesloten bij het nieuwe pand. Limanzoon zegt niet over de financiën te beschikken om het zelf aan te sluiten, omdat al zijn geld ook in vlammen is opgegaan. Zoals er nu wordt gebouwd, is er plek voor 5 gezinnen. Voor de brand waren 8 gezinnen daar gehuisvest. De eigenaar maakt zich zorgen waar de andere drie gezinnen zich zullen vestigen, maar is de regering heel erg dankbaar.
‘Gezien de stand van zaken nu zullen de vijf appartementen volgend week af zijn’, zegt Limanzoon. Hij zegt dat het appartementencomplex op zijn naam zal staan, aangezien het zijn stuk grond is. Van de acht gezinnen die daar bleven, betaalden drie gezinnen per maand SRD 300 aan huur. Limanzoon weet nog niet zeker als hij nu huur zal eisen of niet. Slechts één van de huizen was aangesloten op het elektriciteitsnet. De overige woningen tapten illegaal stroom af van dat pand. De huizen waren niet verzekerd tegen brand.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!