12.000 toeristen uit Suriname naar Curacao in 2013

De voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA) Aniel Bhaggan samen met Jeanine de Windt, vertegenwoordiger van de Curacao Tourist Board (rechts)
De voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA) Aniel Bhaggan samen met Jeanine de Windt, vertegenwoordiger van de Curacao Tourist Board (rechts)

Bezoekers van de Infomart stellen vragen over Curacao
Bezoekers van de Infomart stellen vragen over Curacao
De Cuaraco Tourist Board heeft agelopen zaterdag in Rumors Lounge in Hotel Krasnapolsky een speciale Curacao Infomart gehouden.Hier kon het publiek die in de toekomst van plan is af te reizen naar Curacao meer informatie krijgen over verblijf, transport, evenementen en culinair op Curacao. Er waren een 15-tal vertegenwoordigers van hotels op Curacao aanwezig onder begeleiding van vertegenwoordigers van de Curacao Tourist Board (CTB). De zilvermedaillist chefkok Adriyel Lourens heeft voor dit evenement speciale snacks gepresenteerd.Ook enkele reisagenten zoals, de SLM en Insel Air, waren aanwezig. De opening vond ’s morgens plaats door de Voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra) Aniel Bhaggan samen met Jeanine de Windt (vertegenwoordiger van de CTB in Suriname).
Volgens De Windt is het belangrijk dat mensen uit Curacao zelf naar Suriname komen en betere informatie bieden. ‘In 2013 hebben we 12.000 bezoekers gehad op het eiland uit Suriname’, zegt De Windt. Wij willen altijd 4 tot 5% meer en dat proberen we op verschillende promotie manieren te doen. North Sea Jazzfestival en Carnaval welke opkomst zijn op Curacao moeten heel veel bezoekers gaan aantrekken en daarom is het belangrijk om die informatie beter te brengen naar de mensen toe. Volgens De Windt zouden Surinamers zeker een bezoekje moeten brengen aan Curacao, omdat het maar 2 en een half uur vliegen is, het goedkoop is en we spreken ook Nederlands.
Waldo’s Worldwide Travel Service was ook aanwezig tijdens de Infomart. Linda de Bloois, Sales Representative, zegt dat ze ook meedoen aan de mart om mensen die graag naar Curacao willen gaan, beter in te lichten. Volgens haar zoeken de mensen meestal naar de goedkoopste tickets en hotels. ‘En wij proberen om steeds te voldoen aan hun eisen.’
Andy Vliese, pr-man van Surinam Airways, vertelt dat zij tijdens de mart een vliegschema hebben uitgeprint met alle bestemmingen die zij doen, zodat de mensen weten op welke dagen zij vliegen naar Curacao. Volgens hem is het heel goed dat Curacao zichzelf komen promoten.
Sippora Herfst, sales representative van Plaza Hotel op Curacao, zegt dat ze speciale tarieven hebben aangeboden aan de verschillende reisagenten in Suriname. ‘Ik sta ook hier om het hotel te promoten zodat meer Surinamers voortaan kiezen voor Plaza Hotel.’
Ook veretegenwoordigers van onder andere Rennaisance Hotel, Surair Ground Services N.V. , Citi Travel, Avila Hotel en Holiday Beach Veneto waren aanwezig tijdens deze beurs om informatie te verschaffen. In de avonduren was er in Krasnapolsky hotel een speciaal Curacao dinner, waaraan zilvermedaillist chefkok Jethro Wirht samen met de Curacaouse chefkok een geweldig maaltijd hebben klaargemaakt. Daarna was er een Curacao Antillian Party met Grupo Sazon en Dahlia Negra en Leendert Muk. (foto’s: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!