Dc Nerkust: ‘Houd je aan de vergunningsvoorwaarden’

Dc Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-West stuurt een kritische noot naar alle eetgelegenheden. Voor het nieuwe jaar zijn al twee restaurants gesloten. Nerkust geeft aan dat de controle op restaurants verhoogd zal worden. De vergunningsvoorwaarden staan netjes opgesomd in de vergunning en als de restauranthouders zich daaraan houden, is er geen vuiltje aan de lucht, zegt de burgervader
Nerkust geeft verder ook een reactie op BOG-directeur Lesley Resida. De directeur gaf in een ander medium aan dat het vergunningsbeleid van de dc een gevolg is van het smerige restaurant. Nerkust geeft aan dat het vergunningsbeleid helemaal geen oorzaak kan zijn voor de onhygiënische toestanden in eetgelegenheden. Het BOG is een adviserende organisatie als het gaat om verstrekken van de vergunningen. Het BOG heeft op elk commissariaat een milieu- en gezondheidsdienst ingesteld om adviezen uit te brengen.
Juist het controlebeleid van het BOG laat te wensen over, zegt Nerkust. De voorwaarden van het BOG staan er al jaar en dag. Door de jaren heen zijn de voorwaarden nooit veranderd. Nerkust verduidelijkt dat het commissariaat de vergunningen uitgeeft en ook het recht heeft om ze weer in te trekken. ‘Als de ene instantie soms steken laat vallen, moet dan een andere instantie inkomen om ze te versterken. Dit moet niet gezien worden als een persoonlijke aanval op het BOG. We helpen omdat ze misschien niet toereikend zijn om hun werk te doen, vooral met de stakingen laatst’, zegt dc Nerkust.
Consuela Raalte

error: Kopiëren mag niet!