Centrale Markt gesloten voor grote schoonmaak

IFDe jaarlijkse schoonmaak van de markt is vanaf vandaag tot 30 januari. De markt zal op vrijdag 31 januari weer open zijn voor het publiek. Markmeester Atefanus Korendam roept alle standhouders op om zich te houden aan de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften, die samengaan met de schoonmaak. Standhouders dienen al hun spullen mee te nemen naar huis en alle kasten open te laten. Restauranthouders en slagerijen dienen hun deuren open te laten, zodat er bespoten kan worden. Het is een reguliere bespuiting die voor iedereen geldt.
De markten die bespoten zullen worden, zijn de Centrale Markt, Vreedzaam Markt en de Middag Markt, die allemaal aanliggende panden zijn. Ook in de directe omgeving van de markten zal bespoten worden. Hygiëne staat hoog op de agenda dit jaar, zegt Korendam. ‘Als wij willen groeien, moeten wij starten bij het hebben van een schone en milieuvriendelijke omgeving.’ Korendam wijst erop dat voorbijgangers als de bussen en Albina taxi’s die daar staan ook rekening zullen moeten gaan houden met de veiligheid vanwege het spuiten met gift. Standhouders worden eraan herinnerd de voorschriften van wederom indelen van hun goederen en waren te onthouden. Agrofix en Israel zijn verantwoordelijk voor de schoonmaak.

error: Kopiëren mag niet!